Home

Piramide u visokom ljekovitost

Na rubu znanosti - NOVOSTI IZ BOSANSKE DOLINE PIRAMIDA, 23

Ljekovitost energije bosanskih piramida - Atm

Na piramidama u Visokom i u podzemim tunelima izmjereno je stalno prisustvo blagotvornog elektromagnetizma i ultrazvuka od 28 kHz, Šumanove rezonance od 7,83 Hz (najbolje energetsko polje za fizičke, umne i duhovne sposobnosti čovjeka), visoke koncentracije negativnih iona do 60.000 u kubnom centimetru (deset puta viša koncentracija nego, na primjer u šumi na planini Igman), te odsustvo štetnih kosmičkih zračenja i prirodne radioaktivnosti. U tim uvjetima stanice organizma. Tim Fondacije sastavljen od saradnika Boruta Brica i voditelja projekta dr. Semira Osmanagića, izvršio je mjerenja koncentracije negativnih iona na 19 kontrolnih tačaka, od čega na jednoj lokaciji u Sarajevu (kod hotela Holiday Inn), jednu u Visokom (pred ulazom u Podzemni labirint Ravne) i 17 lokacija unutar Podzemnog labirinta. Mjerenja su izvršena 24. decembra 2012. Korišten je instrument Air Ion Counter, čiji je proizvođač američka firma Alpha Lab, Inc. i koji. Ljekovite trave liječe. ljekovite trave,čajevi,bilje,biljke,zdravlje,lijek za,prirodno,medicina,prirodni lijek,narodni lijek,narodno,ciste,želudac,neplodnost,srce,jetru,živce,bubrege,kičmu,oči,pluća,za bolove.Ljekoviti recepti,prirodni lijek,čaj,tinkture,mehlemi,sirupi,tinkturaza,ljekovitost,liječnik,travar,vidar,bol,tumor,kancer,aloa. Na piramidama u Visokom i u podzemim tunelima izmjereno je stalno prisustvo blagotvornog elektromagnetizma i ultrazvuka od 28 kHz, Šumanove rezonance od 7,83 Hz (najbolje energetsko polje za fizičke, umne i duhovne sposobnosti čovjeka), visoke koncentracije negativnih iona do 60.000 po kubnom centimetru (deset puta viša koncentracija nego, na primjer u šumi na planini Igman). Medicinska.

Medicinska svrha gradnje piramida - Piramida u Visokom ima

 1. - Bosanske piramide u Visokom su najstarije lječilište na svijetu. Dosadašnja istraživanja pokazuju da su one stare najmanje 25.000 godina i da su starije od egipatskih što potpuno mijenja povijest civilizacije. Ispod njih nalaze se još uvijek misteriozne prostorije, a otkriveno je i jezero s nevjerovatno čistom vodom u kojoj nema bakterija, algi, gljiva, mikroorganizama, mahovine.
 2. Ubrano cvijeće živi duže u piramidi, a na kraju se samo osuši i zadrži izvorni oblik. Biljke rastu brže u piramidi, i zdravije su nego obične biljke. Zagađena voda u piramidi postaje čista. Prebivanje u piramidi smanjuje zubobolju, glavobolju i reumatske bolove. Poznato je da piramide imaju ljekovita svojstva i pospješuju ozdravljenje. Neke ljudi stave piramidu blizu kreveta ili radnog mjesta da bi brže ozdravili
 3. ljekovite trave,čajevi,bilje,biljke,zdravlje,lijek za,prirodno,medicina,prirodni lijek,narodni lijek,narodno,ciste,želudac,neplodnost,srce,jetru,živce,bubrege,kičmu,oči,pluća,za bolove.Ljekoviti recepti,prirodni lijek,čaj,tinkture,mehlemi,sirupi,tinkturaza,ljekovitost,liječnik,travar,vidar,bol,tumor,kancer,aloa vera,gel,gospina trava,čuvarkuća,macina trava,vrkuta,zdravac,cista u kičmi,cista je,imam cistu,lijek za cistu,medicina,kamenac,neplodno,ljekovita,bajalica,epilepsija.

Ljekovite trave liječe: Piramide u Visokom II di

Otkriće novih Ljekovitih tunela Ravne u Visokom u novembru 2018. If playback doesn't begin shortly, try restarting your device. Videos you watch may be added to the TV's watch history and. Moderna medicina je zahvaljujući Teslinim istraživanjima potvrdila ljekovitost negativnih jona kojima se Tesla svakodnevno preventivno tuširao u svojim labaratorijama. Trenutno je najveći promoter ljekovite piramide Visoko, najbolji teniser svijeta Novak Djoković Bosanske piramide u Visokom, svetska atrakcija. Bosanske piramide u Visokom, svetska atrakcija; Za Bosanske piramide u Visokom, varošici u srednoj Bosni, javnost je prvi put čula 2005; godine, nakon što je Semir Osmanagić izašao sa teorijom da je u pitanju delo napravljeno ljudskim rukam

Kada je 2005. godine otkrio bosanske piramide u Visokom, Semir Osmanagić izazvao je prvo šok, pa onda i podsmjehivanje bh. ali i svjetske javnosti. Ipak, Semir se nijednog trenutka pokolebao i nastavio je vrijedno raditi i dokazivati epohalno otkriće. Analize na svjetskim prestižnim institutima su se nizale i svima po postalo jasno da tu ima nešto. 1 od 10-Sistematskim naučnim. Podržite ih. Najbolje putem Patreona: https://www.patreon.com/daskoimladjaPaypal:https://www.paypal.com/paypalme/daskoimladjaA tu je i račun u Vojvođanskoj b.. Kada je 2005. godine otkrio bosanske piramide u Visokom, Semir Osmanagić izazvao je prvo šok, pa onda i podsmjehivanje bh. ali i svjetske javnosti. Ipak, Semir se nijednog trenutka pokolebao i nastavio je vrijedno raditi i dokazivati epohalno otkriće. Analize na svjetskim prestižnim institutima su se nizale i svima po postalo jasno da tu ima nešto bosanskepiramide.com. This domain is expired. If you are the domain owner please click here to renew it. 2021 Copyright. All Rights Reserved. The Sponsored Listings displayed above are served automatically by a third party. Neither the service provider nor the domain owner maintain any relationship with the advertisers Bosanske piramide, Tuneli Ravne, ljekovitost tunela zavijenih u misteriju staru 29.000 g. (4K/30fps) x. Bosanske piramide, Tuneli Ravne, ljekovitost tunela zavijenih u misteriju staru 29.000 g. 34:49. Video je nastao u listopadu 2020. Video je amaterski uradak! Jedni tvrde jedno, drugi tvrde drugo - prosudite sami. Za lakše snalaženje: 43°59'48.1N 18°09'35.4E 43.996697, 18.159824 Snimljeno.

Svjedočanstva: Video Zapisi O Ljekovitoj Energiji

Bosanske piramide. Bosanske piramide. TREĆA SREĆA: NOVAK ĐOKOVIĆ SA RODITELJIMA U VISOKOM. 13. Jula 2020. Dugo ga je lovio i na kraju ulovio. Semir Osmanagić što naumi to i ostvari.Svjetski broj 1 u tenisu je... Read more. Bosanske piramide. BOSANSKA PIRAMIDA SUNCA- KAKO JE SVE POČELO. 12. Jula 2020. Potraga za prvim evroim piramidama sredinom 2006. doživljava svoju kulminaciju. Svjedočanstva mnogobrojnih turista u 2011. i 2012. da im je boravak u Podzemnom labirintu Ravne bio ljekovit i donio niz zdravstvenih poboljšanja inicirao je niz istraživanja Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca kako bi se našla naučna potvrda tim tvrdnjama. Tim Fondacije sastavljen od saradnika Boruta Brica i voditelja projekta dr. Semira Osmanagića, izvršio.

Piramida u Visokom ima ljekovita svojstva (foto: doznajemo) Dr.sc. Semir Osmanagić . ZAŠTO JE BORAVAK U PODZEMNOM LABIRINTU RAVNE - LJEKOVIT? Svjedočanstva mnogobrojnih turista u 2011. i 2012. da im je boravak u Podzemnom labirintu Ravne bio ljekovit i donio niz zdravstvenih poboljšanja inicirao je niz istraživanja Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca. OZDRAVLJENJA U VISOKOM: Bosanske piramide su najveće i najstarije lječilište na zemlji. 29. Aprila 2017. 29. Aprila 2017. 0. Među više od 3.000 volontera iz 62 države koji su do sada o svom trošku dolazili u Visoko kako bi raskopavali najveću svjetsku misteriju, bila je i Veronika Vrankova iz Slovačke. Imala je problema s plućima koja su funkcionirala sa svega 47 posto. Bili smo u Visokom / Bosanska dolina piramida: Lijek za dušu i tijelo. 27. 09. 2016. u 09:11:00 Elma Behram i Faruk Zametica. Kada je u aprilu 2005. godine došao u Visoko kako bi posjetio lokalni muzej, Semir Osmanagić nije ni sanjao da će ta posjeta promijeniti njegov život u narednim godinama, ali i interes cijeloga svijeta za ovaj. Teorija o Piramidama u Visokom je pseudoarheološka teorija koja pretpostavlja kako su brdo Visočica i još dva obližnja brda u okolici Visokog u Bosni i Hercegovini zapravo divovske piramide izgrađene ljudskom rukom unutar razdoblja između 12 000 i 500 godina prije Krista. Njen autor je poduzetnik.. Odmah se prijavila i nekoliko puta dolazila je da volontira u Visokom. Sevim Mujevia iz Istanbula muku je mučila sa visokim pritiskom koji je stalno iznosio 220/135 i lijeka nije bilo. Čula je za bosanske piramide, došla i njen pritisak je postao normalan - 140/90. Jezero s čistom vodom. To su samo dvije od tko zna koliko stotina i tisuća ispovijesti živih svjedoka ljekovitosti.

Bosanske piramide - Ljekovitost boravka u Podzemnom labirintu Ravne. Midhat Send an email 2016-10-29. Facebook Twitter LinkedIn Tumblr Pinterest Reddit VKontakte Odnoklassniki Pocket. SVJEDOČANSTVA: VIDEO ZAPISI O LJEKOVITOJ ENERGIJI BOSANSKIH PIRAMIDA. Tokom 2016. godine, Fondacija Arheološki park: Bosanska piramida Sunca primila je brojna svjedočanstva o blagotvornom djelovanju. Ljekovitost. Prema našim eksperimentima u Visokom, piramida emitira elektromagnetsko zračenje od 28kHz i ultrazvuk od također od 28kHz koji je frekvencija levitacije. Ona održava i Schumann-ovu frekvenciju od 7,83Hz koja se uslijed raznih izvora zračenja danas penje i do 12-16Hz. To nas čini nemirnima i još je jedan razlog konstantnog. Bosanske piramide, Tuneli Ravne, ljekovitost tunela zavijenih u misteriju staru 29.000 g. 34:49. Video je nastao u listopadu 2020. Video je amaterski uradak! Jedni tvrde jedno, drugi tvrde drugo - prosudite sami. Za lakše snalaženje: 43°59'48.1N 18°09'35.4E 43.996697, 18.159824 Snimljeno: listopad 2020. kvaliteta: VIDEO: 4K (3840 x 2160), 30fps AUDIO: stereo, sample rate 48000Hz Oprema.

- Vatikan se ne usudi priznati Međugorje, a nauka piramide u Visokom, a tko je god bio i tamo i vamo osjeti jednu nevjerovatnu energiju. Ja nisam vjernik, meni ni crkva ni džamija ne predstavljaju ništa, ali kad sam se uspinjao na Brdo ukazanja u Međugorju, rekoh samom sebi - aha, vidiš, Namik, kako ti je korak lahk, kako ne osjećaš napor i fino dišeš. E, to je energija koja kola. Piramide u Visokom su lijek, to je sto posto! Gledao sam Semira Osmanagića kod Senada u Centralnom dnevniku i čovjek sve objasnio. Nema razloga da se sumnja u ljekovitost piramida, pogotvo kad su ovako jeftine za budžet Vlade FBiH Dok se drugi pelcuju, ti se u tunele spuštaj, naziv je akcije koju je pokrenuo Premijer Vlade Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić. S obzirom na to da naši građani vjerovatno neće nikada primiti vakcinu, mag iz Gradačca je skontao modus kako da to riješi za trostruko manje novca. Građani Srbije i Hrvatske već uveliko [ Bosanske piramide postale su svjetska atrakcija koja privlači posjetioce, volontere, istraživače i medije iz čitavog svijeta. Arheologija, nauka, energija, duhovnost, ljekovitost, harmonija s prirodom razlozi su privlačnosti najvećih i najstarijih piramida izgrađenih u Visokom. U maju 2017. u Bosansku dolinu piramida došla su dva indijska duhovna učitelja sa svojim poštovaocima.

Tvrde da su ozdravili zahvaljujući Bosanskim piramidama

Tajna moć piramida - Alternativa za va

 1. Bosanske piramide, Tuneli Ravne, ljekovitost tunela zavijenih u misteriju staru 29.000 g. (4K/30fps) (4K/30fps) Šetnja sa dr. Semirom Osmanagićem kroz tunel Ravn
 2. Bosanske piramide postale su svjetska atrakcija koja privlači posjetioce iz čitavog svijeta. Arheologija, nauka, energija, duhovnost, ljekovitost, harmonija s prirodom razlozi su privlačnosti najvećih i najstarijih piramida izgrađenih u Visokom. U maju 2017. u Bosansku dolinu piramida došla su dva indijska duhovna učitelja sa svojim poštovaocima. Grand Master Brahmarshi je došao s.
 3. Među više od 3.000 volontera iz 62 države koji su do sada o svom trošku dolazili u Visoko kako bi raskopavali najveću svjetsku misteriju, bila je
 4. Zaslužuje spomenik na najvećoj piramidi, da iznad piramide bude njegov lik - govori jedan od turista za Osmanagića. Direktor Osmanagić svakome je spreman pružiti ruku prijateljstva, i nije mu teško uslikati se i porazgovarati sa brojnim građanima koji pohode piramide. Izvor:RTV Visoko/piramidasunca.ba. Oznake: odmor u visokom, turizam visoko, vacay in visoko, visit visoko, visoko city.
 5. Ovog ljeta piramide će, prema najavama koje stižu, posjetiti na desetine hiljada ljudi iz cijelog svijeta, neko da vidi svjetsko čudo i misteriju, neko da se izliječi. Na njihovo čuđenje i nevjericu, ovdašnje vlasti svih razina u svim planovima i onome što rade zaobilaze bosanske piramide u Visokom
 6. . MUNEVERA VOJVODIĆ: HODALA SAM KAO ROBOT DOK NISAM DOŠLA U TUNELE. Muneveri Vojvodić iz Zenice je prije deset godina dijagnosticirana osteoporoza i okoštavanje kralježaka što je uslovilo otežanu pokretljivost vrata. Nakon dva.

Ljekovite trave liječe: Piramide u Visoko

Ljekovitost energije bosanskih piramida Povećanje kapaciteta pluća Nivo glukoze u krvi Krvni pritisak Opće stanje organizma Aura 1. Povećanje kapaciteta pluća Sedamnaestogodišnja Slovakinja Veronika Vrankova iz... Vijesti. Zaokret svjetskih medija u priznavanju bosanskih piramida: Bosanske piramide su energetski... Atma-29. studenoga 2014. 0. Bosanske piramide ponovo su uzburkale. Veliko gradsko groblje u. Visokom je u podnožju Piramide ljubavi. Mjesto gdje se sa ljubavlju obilaze mezarja i grobovi najmilijih, koji više nisu među nama živim. Odmah ispred ulaza u KTK tunel, Fojnica se ulijeva u Bosnu. Ovo ušće je energetski potentno mjesto i sigurno da ulaz nije slučajno ovdje otkriven. Danas se ispred ulaza u KTK.

Video: Piramida Visoko, Visoko - Nove cijene za 2021

Ljekovita energija bosanskih piramida - Oglašavanje - HUPE

Piramide u Visokom: Sedam godina misterije. By Bojan Hrstić / 28. 04. 2014. Prošlo je više od sedam godina otkako su otkrivene građevine koje su poljuljale istorijske činjenice i uzburkale bosansku, ali i svjetsku javnost. Mali grad u Bosni i Hercegovini Visoko od 2006. godine postao je glavna atrakcija brojnim turistima koji dolaze da vide Bosanske piramide, građevine koje se u drugim. Piramide na Balkanu. 976 všečkov · O tem govorijo 4 osebe. UKOLIKO ŽELITE DA ORGANIZOVANO POSETITE PIRAMIDALNE LOKALITETE VISOKO I RTANJ POGLEDAJTE NAŠE.. Semir Osmanagić: Bosanske piramide svjetska su atrakcija. 19. Jula 2017. Razgovor sa Semirom Osmanagićem nikako nismo mogli započeti. Turisti, većinom stranci, konstantno su nam prilazili sa željom da se pozdrave, fotografišu ili jednostavno upoznaju s arheologom i utemeljiteljem Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca

Negativni ioni u tzv

Šta se priča o piramidama u Visokom? Bosanske piramide dospele su u središte pažnje 2005. godine, nakon što je Semir Osmanagić izašao sa teorijom da je u pitanju delo ljudskih ruku Bosanski forum. Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo Piramide U Visokom Novosti. Onda sam utvrdio da su obe na istoj geografskoj širini, negde na 43. Tokom trodnevnog boravka u visokom, đoković je posetio i bosanske piramide. Evo nekoliko zivotopisa kljucnih rijeci koji ce vam pomoci u pretrazivanju. Vlasnik autorskih prava izvorni je vlasnik, ovaj blog nije vlasnik autorskih prava na ovu sliku ili post, ali ovaj blog sazima izbor kljucnih.

NOVAK GLEDA PIRAMIDE U BOSNI! Đoković obilazi arheološki

Od ponedjeljka 1. novembra 2021. godine dolazi do promjene radnog vremena u tunelima Ravne i na arheološkim sondama Bosanske piramide Sunca. Naime, novo radno radno vrijeme bit će od 9:00 sati do 16:00 sati. Posljednji ulazak u tunele za vođene ture i za meditacije je u 16 sati. Kapija tunela bit će zatvarena u 17 [ Danas je naš KUD učestvovao na smotri folklora u Visokom. Imali smo čast uživati u Parku ravne te posjetiti piramide u Visokom. Nova iskustva, nova prijateljstva je bit našeg gostovanja! Hvala našim.. Dr. Semir OSmanagić Današnja konferncija za medije u prostorijama Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca u Visokom poslužila je zaprezentaciju rezultate istraživanja i mjerenja na lokacijama u Visokom i to: Bosanske piramide Sunca, Bosanske piramide Mjeseca, tumulusa u Vratnici, prahistorijskog Podzemnog labirinta Ravne i Arheološko-turističkog parka Ravne 2 Bosnian Pyramids - Bosanske piramide, Visoko, Bosnia and Herzegovina. 2,002 likes · 1 talking about this · 3,147 were here. Bosnian Valley of the Pyramids represents the biggest complex of pyramidal.. Danas se u Visokom kompletna priča vrti oko ljekovitih svojstava piramide sa sunčanim imenom, tunela prema istoj i energijama koje izviru iz brda. Piramida Sunca osim oblika koji akumulira energiju, možda ima i dodatne zlatne akumulatore koji pojačavaju njena ljekovita svojstva. Dobro, privlače i munje i gromove. Vjerovatno kompletna priča kod čitača izaziva.

Visočke piramide nisu samo tema šala i ismejavanja u Bosni i Hercegovini, nego i u svetu. TV kanal Nešenel džiografik posvetio je emisiju od 30 minuta slučaju Semira Osmanagića, koji tvrdi da se u Visokom u BiH nalaze piramide. Ceo slučaj su proučavala su dvojica britanskih naučnika, a zaključci do kojih su došli, dakako. Postavlja se pitanje zašto je baš od toliko prirodnih bogatstava u BiH odlučio da posjeti baš piramide u Visokom i pokuša da otkrije famoznu ljekovitu energiju o kojoj toliko priča Osmanagić. Novak Đoković u Sarajevu: S porodicom stigao na Trebević Planira put u Visoko na Piramide. 13.07.20. 12:20 8. Đokovićeva supruga Jelena je početkom aprila izazvala veliku pažnju zbog teorije.

PRVI SMRTNI SLUČAJ PACIJENTA OBOLJELOG OD COVID-19 U

OZDRAVLJENJA U VISOKOM Bosanske piramide su najveće i

 1. Piramide su građene po cijelom svijetu, na svim kontinentima, u Kini, Mauricijusu, Hondurasu, Gvatamali, Meksiku, Salvadoru, Boliviji, Peruu, Meksiku, Japanu, Kanarima, SAD-u, naravno u Egiptu, te u Visokom u Bosni i Hercegovini. To se bez pretjerivanja slobodno može nazvati epohalnim otkrićem koje će promijeniti dosadašnju historiju. Ove je spoznaje početkom februara u nesvakidašnjem.
 2. Upoznajte 20 vrsta meda i njihovu ljekovitost: 4.9. Jedna od najomiljenijih i najkorištenijih prirodnih lijekova koje ima gotovo svako kućanstvo jest dragocjeni nektar pčela - med. Iako najčešće služi kao zaslađivač za čaj, on je iznimno vrijedan lijek u oralnoj i u lokalnoj upotrebi te djelotvorno kozmetičko sredstvo. Postoji mnogo vrsta meda, a svaka od njih je - ljekovita.
 3. 2017 Nedavno su u Visokom boravili članovi Red Bull Skydive Teama, koji su istraživali misteriju piramida u ovom gradu i izveli nekoliko letova iznad piramide Sunca. Ova ekipa vrhunskih padobranaca i zračnih akrobata iz Salzburga svoj je doživljaj iz ptičje perspektive snimila i video podijelila s javnošću. Kada gledate iz doline izgleda kao piramida, ali pomalo i kao planina. Sada.

Piramide u Visokom - YouTub

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odmah nakon poraza u finalu Rolan Garosa otputovao je u Bosnu i sa suprugom Jelenom postio čuvenu piramidu Sunca u Visokom. Novaka i njegovu suprugu ugostio je kontroverzni arheolog Semir Osmanagić, osnivač Fondacije Arheolaški park: Bosanska piramida Sunca Nakon loših vijesti iz Bosanske doline piramida, koje je uzrokovao korona virus, zbog kojeg je početak sezone u Visokom mnogo slabiji u odnosu na prethodne godine, a iz Fondacije su bili primorani i otpustiti veliki broj radnika, iz Berlina stiži lijepe vijesti. Turistički film Park Ravne 2 - Unikatni energetski park u Europi osvojio je [ Dvanaest Neoborivih Dokaza O Postojanju Bosanskih Piramida, Right here's the list of most effective free MP3 music download websites. Remain centered Along with the article to get a deep insight into it! Dvanaest Neoborivih Dokaza O Postojanju Bosanskih Piramid Drvo klinčićevca ima krošnju u obliku piramide te velike, kožaste i sjajne, jajolike listove koji se javljaju u parovima. Listovi su vrlo aromatični, a ugodan miris imaju i grančice i sitni zvonoliki crveni cvjetovi koji se javljaju u gustim nakupinma u dva razdoblja tijekom vegetacije. Još ružičasti cvjetni pupoljci beru se ručno ili tresu bambusovim štapovima, a zatim se suše na.

Nakon što je saznala za postojanje bosanskih piramida i tunela Ravne, odlučila je da s kćerkom odmah dođe u septembru 2017. Provela je dvanaest dana u Visokom, redovno posjećivala tunelski kompleks Ravne, konzumirala vodu iz tunela te obilazila ostale piramide: Bosansku piramidu Sunca, ali i Bosansku piramidu Mjeseca, Zmaja, Zemlje i Ljubavi Kada, tko i zbog cega su se gradile velike Piramide, kao one u Visokom??? By Halid Ibn Walid on August 18, 2021. Es SelamuAlejkum! Postovani, u nemogucnosti da dodzem do stava islamskih ucenjaka po ovom pitanju - postavljam ga ovdje u nadi da ce neki ucenjak nas ili ako poznajete nekog izvan regiona, znati da arugementovano, koliko je moguce. U 'Arheološko-turističkom parku Ravne 2' rađa se nova umjetnička instalacija pod nazivom 'Vremeplov'. Ovo će biti najveća i najobuhvatnija postavka u parku koju u potpunosti finansira Fondacija 'Arheološki park: Bosanska piramida Sunca'. Svake godine Fondacija unaprijeđuje park novim sadržajima, urednošću, biljkama. Za ovu godinu, Fondacija za posjetioce priprema. Piramide u Egiptu su velika svjetska turistička atrakcija. Vi koji ste prošli sve kontinente svijeta, ako ne griješim osim Antarktike, javno predstavljate tezu da su piramide svugdje i da pripadaju nekom drugom dobu, civilizaciji kojoj su koristile kao energetske mašine. Čime potvrđujete Vašu tezu? Svijet prošlosti je bio svijet piramida U najvećem dijelu biljka je, u svježem stanju, sagrađena od vode koja se u njoj nalazi u visokom postotku a iza toga dolaze ostale vrijedne materije. Od vode, oko beskorisne, se ne može pobjeći jer je i ona hemijsko tijelo sastavljeno od dva elementa: kisika i vodika. Biljka iz zemlje crpi ogromnu količinu vode ali od nje za vlastitu izgradnju koristi veoma malo jer najveći dio izbacuje.

Vispak u 2016Bosanska piramida Sunca added a new photo

Kompleks Ravne u Visokom posjetio je najbolji bh. teniser Damir Džumhur, koji je u prisustvu oca i brata imao priliku obići Muzej Fondacije, Tunele Ravne, kao i kompletan park Ravne 2. Mogu da kažem da mi je žao što ranije nisam došao, ali za sve postoji prvi put, i ovo sigurno nije posljednji dolazak, daleko [ IstraGram će tjedno donositi i predstavljati razne informacije i novinarske priloge sa sadržajem iz Istre za istarski poluotok iz područja turizma, poljoprivrede, znanosti, zdravlja, sporta, ekologije, kulture, folklora, komunikacija, prosvjete i povijesti umjetnosti istarskog poluotoka. IstraGram je namjenjen prvenstveno građanima koji žive i rade na istarskom poluotoku, zatim onima koji. - ljekovitost se pripisuje vitaminu U (pretpostavlja se da je dobar u zacjelivanju čira na želucu) i velikoj količini vitamina C. Oba vitamina utječu na zarastanje rana i čireva. - Rastapa i odvaja loše sokove iz tijela, te jača i čisti krv. - Rasol koriste za liječenje starog kašlja i za ušna oboljenja (upala, otvrdnutost ušne masti, nagluhost). U ovom slučaju se pažljivo ušnom. 'Vratio sam energiju i pročistio krvotok nakon COVID-a' Ljekovitost tunela: Sead Alagić iz Konjica objašnjava zašto je došao 30 puta u tunele Ravne i.. Ljekovitost lišča je najbolja sad u sezoni u prolječe i to u podne a lukovice su najbolje u jesen. MEDVJEĐI LUK KAO HRANA ILI ZAČIN. Listovi se mogu koristiti (isjeckaju se i listovi i lukovica) te dodaje kao zdravi dodatak salatama ili varivima jer su mirisom i okusom nalik na češnjak. Može se dodavati i pečenom mesu i drugim jelima da se zaćini s otopljenim putrom pa ga se doda kao. Rođen je u Zenici, autor, istrazivač i biznismen. 2005. godine je otkrio drevni piramidalni kompleks u Visokom. Bio je pofesor antropologije na Američkom univerzitetu u BiH. Autor je šesnaest knjiga o drevnim civilizacijama Maja, peruanskim, meksičtkim te civilizacijama Pacifika, Afrike i drevne Evrope. Dr. Semir Osmanagić je svojim dosadašnjim radom i djelovanjem na području ZDK.